2022 - week 18

Filecloud implementatie bij ATRIO

Share      
Laakdal Toonzal

Om een optimale realisatie te kunnen garanderen voor het vloeren van zowel industriële als particuliere gebouwen – de activiteit van Atrio - moeten zowel de vloerders als toeleveranciers via een gemakkelijke én veilige manier, op elk moment toegang hebben tot de plannen en informatie van de betrokken werf.

Atrio wilde af van het aanmaken van papieren dossiers voor de uitvoerders van de werven. Er werd gekozen voor de digitale weg, aangezien deze data intern al voorhanden lag in een specifieke 'werfdirectory'. De toegang hiertoe voor externe partners, zou een oplossing moeten bieden.

Daarom werd er – samen met AppSys ICT Group – IT partner van Atrio – gekozen voor een Cloudoplossing. Op deze manier is de noodzakelijke data steeds beschikbaar via smartphone of tablet, rechtstreeks vanop de werf. Want daar gebeurt het .. en moet er beslist worden voor de goede voortgang van de werf. Het voorstel van AppSys om daar een Filecloud omgeving voor op te zetten, was dan ook een schot in de roos.

Zo kan Atrio zich in hun eigen Cloud Storage omgeving voorzien van zowel ongelimiteerde Client accounts als van de nodige authenticatie via MFA. Alle data wordt volledig secure opgeslagen in de FileCloud omgeving aangezien FileCloud ook een eigen Anti-Virus en Anti-Ransomeware protectie voorziet. Verder wordt elke klant omgeving ook voorzien van een eigen 'Sandbox' waardoor dit volledig geïsoleerd staat.

Hierdoor kan iedereen die toegang nodig heeft op een eenvoudige en veilige manier, via PC, smartphone of tablet over de nodige bestanden beschikken of aanpassingen doen, waardoor er ook efficiënter wordt omgegaan met data en tijd.

Duidelijk een win/win situatie die ervoor zorgde dat de” acceptance” van deze nieuwe applicatie onmiddellijk werd gerealiseerd bij de betrokken medewerkers.

Deze “smart” oplossing - aangereikt door AppSys - heeft Atrio een grote efficiëntieslag gerealiseerd.