2022 - week 22

Bijstand na Ransomware Attack bij "BEDRIJF X"

Share      
Appsys

Maandagochtend ontvingen we een verontrustend telefoontje van “Bedrijf X”. Ze waren in paniek en op zoek naar een IT partner die hen kon bijstaan nadat ze afgelopen weekend het slachtoffer werden van een ransomware aanval. Het resultaat: Alle 100 medewerkers van “Bedrijf X” hadden geen enkele toegang meer tot hun bedrijfsdata, het hele bedrijf lag stil en was dus technisch werkloos.

"Bedrijf X" had echt een heel groot probleem, dus AppSys stelde meteen alle middelen ter beschikking en diezelfde ochtend waren onze Infrastructure & Security Consultants al druk in de weer met een plan om het bedrijf zo snel mogelijk weer operationeel te krijgen. Na enkele spannende (en lange) dagen zitten we in de fase om een veilige omgeving terug op te starten en dergelijke risico’s in de toekomst te minimaliseren.

✅ Analyse & Plan van aanpak na een Ransomware aanval
✅ Bijstand van de klant tijdens de politie aangifte
✅ Herstellen van servers, bedrijfsdata en werkomgeving
✅ Uitwerken van een security plan voor de toekomst
✅ Opbouw van een veiligere IT infrastructuur

Helaas is "Bedrijf X" geen alleenstaand geval: dagelijks vallen er bedrijven ten prooi van hackers.

Hebt u al maatregelen getroffen om uw omgeving te beveiligen?
Zo nee, neem dan contact op met onze security afdeling voor een assessment en neem maatregelen voordat uw bedrijf aan de beurt is!

#ProudtobeAppSys #snellerdanzijnschaduw #oponskanjerekenen #ransomwareattacks #betervoorkomendangenezen #ubentgewaarschuwd