10.10.2018

AppSys implementeert SD WAN voor Carglass

Share      
Barracuda 1 nxc29owv7ndzencf9smgf8n3afmqsvsbzw7ebg6tac

Het tijdperk van dure MPLS netwerken lijkt voorbij. Steeds meer bedrijven vinden hun weg naar SD WAN (Software Defined WAN). Met deze technologie is het voor bedrijven een stuk eenvoudiger om verschillende bedrijfslocaties aan te sluiten op het interne netwerk. Traditionele routers worden volledig vervangen door SD-WAN oplossingen, zoals de Next-Generation firewalls van Barracuda die AppSys bij Carglass Nederland geïmplementeerd heeft doorheen heel het land.

De overstap naar deze technologie betekende een enorme besparing voor Carglass. Eenvoudiger kan een business case niet dikwijls zijn! Alle vestigingen van Carglass in Nederland waren gekoppeld middels een dure en relatief trage MPLS oplossing. Dit netwerk werd vervangen door snelle internetverbindingen, gecombineerd met een 4G of DSL verbinding als backup.

Op die manier worden er geen dure garanties meer betaald aan een provider, maar regelen de Barracuda NGF firewalls de nodige redundantie tussen de relatief goedkope internetverbindingen onderling.

AppSys heeft Carglass gedurende het gehele project begeleidt en bijgestaan. Deze intensieve samenwerking zorgde voor een "strakke" overgang naar deze nieuwe technologie!

Top Team, Top project, Top oplossing! Vooruitstrevend!