20.02.2021

AppSys, Carglass, 3CX & Snom!

Share      
3 CXVOIP

AppSys ICT Group heeft zijn wortels in België en een dochteronderneming in Nederland. Het full-service ICT-bedrijf verleent haar diensten aan het MKB, grote bedrijven en de publieke sector. Het biedt diensten zoals levering van applicaties, virtualisatie, server-based computing, samenwerking en cloudoplossingen. Toen Carglass het bedrijf benaderde, legde AppSys de voordelen van een VoIP-telefonieoplossing uit in vergelijking met hun oude vaste lijn. Het bedrijf adviseerde Carglass een pakket met hardware van Snom, een cloudinfrastructuur, ondersteuning en de benodigde software. Uit drie offertes besloot Carglass voor de oplossing van AppSys te kiezen.

3CX VoIP

Het systeem dat inmiddels binnen de 57 vestigingen van Carglass is uitgerold, draait op 3CX VoIP-software, aangevuld met softwareclients die op laptops en smartphones kunnen worden geïnstalleerd. De flexibiliteit van dit systeem bleek snel toen thuiswerken de orde van de dag werd. Medewerkers van Carglass konden vanaf hun laptop thuis klanten ondersteuning bieden. Op de werkvloer is een mix van bureautelefoons en DECT-apparaten uitgerold.

Eric Knops, Sales Engineer bij AppSys ICT Group in Nederland, legt de keuze voor Snom uit: “Eerder gebruikten we telefoons van een andere fabrikant voor onze installaties, maar de nieuwste firmwareversies bevatten nooit Nederlandse taalpakketten. Daardoor liepen de telefoons van onze klanten altijd drie tot vier firmwareversies achter als zij de Nederlandse interface wilde gebruiken. We zijn toen op zoek gegaan naar een betere oplossing en kwamen bij Snom terecht.” Snom brengt iedere firmware-update in alle beschikbare talen uit. Een andere reden voor AppSys om samen te werken met Snom was het uitgebreide portfolio met telefoons voor alle denkbare instellingen, inclusief verschillende soorten bureautelefoons, draagbare en robuuste DECT-apparaten, evenals krachtige basisstations met meerdere cellen, waardoor een betrouwbare telefoonverbinding mogelijk is waar gebruikers zich ook binnen hun locaties verplaatsen.

Onderscheiden van concurrentie

Carglass is tevreden over de telefonie-oplossing die AppSys heeft uitgerold. Cor ter Braake van Carglass vat samen: “De overstap naar VoIP verliep vlot en het effect is groter dan we hadden gehoopt. Het nieuwe systeem is flexibel en onze telefoonrekeningen zijn drastisch verlaagd. Ook de audiokwaliteit is beter, om nog maar te zwijgen van de up-to-date firmware met gebruikers-interfaces in het Nederlands dankzij de Snom-hardware.”