Deze Next Gen Firewall moet hackers buiten de poort houden.

Helaas zijn er vandaag de dag nog steeds bedrijven die denken dat hun traditionele firewall nog altijd een goede bescherming biedt tegen aanvallen van buitenaf. Waar veel organisaties niet stil bij staan, is dat hackers meer en meer gebruik maken van de openstaande netwerkpoorten, om inhoud van de Data Packets te inspecteren. Op basis van deze info, zijn ze in staat om kritische informatie te verzamelen om gerichte aanvallen uit te voeren.

Aanvullend is SD-WAN een specifieke toepassing van Software Defined Networking Technology, die wordt toegepast op WAN-verbindingen. Met deze tool is het voor bedrijven gemakkelijker om bedrijfslocaties te bundelen in het interne netwerk. De SD-WAN, is een aanvulling of vervanger van MPLS, waarbij een open internetverbinding kan worden gebruikt om verbinding te maken met het interne netwerk, zonder dat hier extra hardware voor nodig is.

De traditionele routers kunnen op deze manier volledig vervangen worden door de SD-WAN oplossingen, waardoor bedrijven enorme besparingen kunnen realiseren. De Next Generation Firewalls spelen hierin een belangrijke rol.

34b