08.11.2023

Security | IT-beveiliging in cruciale sectoren

Share      
Social media post App Sys Stories crucialesectoren FB Facebook bericht 1

Cruciale instellingen beschikken over veel data van burgers. Denk maar aan ziekenhuizen die een lijst van al je medische gegevens hebben of gemeentebesturen die toegang hebben tot al je persoonlijke gegevens. Deze instellingen hebben een grote verantwoordelijkheid op vlak van het beschermen van onze persoonlijke data. Dat maakt dat deze sectoren kwetsbaar voor cyberaanvallen. Hoe zorg je ervoor dat je hier als overheidsinstelling op bent voorbereid?


Neem preventieve maatregelen

Ten eerste is het noodzakelijk om te kiezen voor een goede IT-beveiliging zodat cyberaanvallen voorkomen kunnen worden of op tijd worden gedetecteerd. Wat kun je zoal doen om ervoor te zorgen dat je beter voorbereid bent op een cyberaanval?

  • Implementeer een securitybeleid op vlak van toegangsbeheer, databeveiliging en incident response. In elke organisatie zou er een noodplan moeten zijn die per stap uitlegt wat er moet gebeuren als er een cyberaanval op de organisatie is. Zo’n plan noemen we ook wel een Disaster Recovery plan.
  • Hou je systemen en software up to date. Updates bevatten vaak beveiligingspatches die kwetsbaarheden kunnen dichten. Wil je dat deze automatisch worden uitgevoerd? Kijk dan of onze Managed Services iets voor jou zijn.
  • Maak je medewerkers bewust van de kwetsbaarheden binnen IT-beveiliging. Medewerkers moeten weten hoe ze zich kunnen beschermen tegen cyberaanvallen. Daarvoor kun je beroep doen op onze security awareness trainingen of kiezen voor een langdurige 360° opleiding met onze partner Phished.
  • Zorg voor een goede bescherming van je IT-systemen. Een slimme firewall en een antviruspakket zijn niet meer voldoende in deze tijd. Ga samen met je IT-partner op zoek naar de juiste beveiligingsoplossing voor jouw organisatie. Bij AppSys doen we vaak eerst een audit en op basis van die uitkomst weten we precies wat er nodig is voor een veilige IT-omgeving.

Cyberbeveiling van Europese bodem

Wil jij je IT-beveiliging liefst binnen de grenzen van Europa houden? In steeds meer raamcontracten wordt er gevraagd om oplossingen te voorzien binnen Europa. En ook uit een onderzoek van Coleman Parkes Research blijkt dat 45% van de energie- en nutsvoorzieningensector liever beroep doen op cyberbeveiliging uit Europa. Dat percentage ligt nog hoger bij overheidsinstellingen. Voor heel wat organisaties wordt het belangrijker om te kiezen voor cyberbeveiliging van Europese bodem.

Bij AppSys werken we samen met Clavister, een welgekend Zweeds bedrijf dat al meer dan 25 jaar gespecialiseerd is in cybersecurity. Clavister biedt securityoplossingen aan op meerdere lagen: cloud, netwerk, end points en mobiele toestellen. Hun portfolio bestaat onder andere uit:

  • Clavister Next Generation Firewalls: Clavister lanceerde 25 jaar geleden hun eerste firewall, vandaag ontwikkelen ze de snelst gevirtualiseerde firewalls en integreren ze netwerkbeveiliging met veilige SD-WAN en SASE. Hun NGFW-oplossingen zijn zowel voor kleine, middelgrote bedrijven tot grote ondernemingen.
  • Authenticatieservices: Clavister beschikt verder ook over authenticatieservices. Met hun OneTouch bieden ze een vereenvoudigde, maar veilige methode aan van multifactorauthenticatie. De geïntegreerde single-sign-on naar zowel SaaS als legacy applicaties maakt de verificatiesoftware enorm gebruiksvriendelijk.
  • Clavister NetEye Cloud: De Advanced Threat Protection Cloud services zijn ontworpen als aanvulling op elke beveiligingsoplossing. Met deze oplossing wordt er enige vorm van bedreiging gedetecteerd in je netwerk.

Wil je graag meer weten over het portfolio van Clavister? Neem dan contact met ons op.