26.03.2024

Microsoft Teams' PowerPoint Live-Modus, dit moet je weten.

Share      
APPSYS JUNI 23 104
PowerPointpresentaties, een niet weg te denken onderdeel binnen het bedrijfsleven en ver daarbuiten. Helaas worden ze niet altijd in dank afgenomen. Vaak is de inhoud niet het probleem, maar de manier waarop deze gepresenteerd worden. We hebben het over de eindeloze slides die passeren zonder enige interactiviteit met de deelnemers. Maar wist je dat er een manier bestaat om de aandacht van jouw publiek er wel bij te houden?


Met name via de ‘PowerPoint Live-modus’, binnen Microsoft Teams. Misschien wel een van de meest ondergewaardeerde features binnen Teams, hoewel het je presentatie-ervaring drastisch kan verbeteren!

#TipVanDeMaand

Even terugkeren naar de essentie en waarom we deze tip meegeven. “Laat me even mijn scherm delen”, woorden in een Microsoft Teams vergadering waarna steevast een PowerPointpresentatie wordt gedeeld. De presentator zit met alle gevolgen van dien vast aan het besturen van zijn dia’s en de deelnemers bevinden zich in een passieve rol. Ook het technische aspect van het delen van je volledige scherm is niet ideaal. Privéberichten, meldingen, andere afleidingen, kunnen allemaal de revue passeren en zijn niet langer enkel zichtbaar voor het oog van de presentator.

4a48b169 64bb 4185 8e62 dbbf405f4363
Het gemak en de professionaliteit van PowerPoint Live-Modus

De ‘PowerPoint Live-modus’ brengt hier verandering in. Met deze functie kunnen presentatoren naadloos én interactief hun PowerPointpresentaties delen in Teams-vergaderingen. In plaats van het delen van hun hele scherm, delen ze enkel hun presentatie. Deelnemers kunnen dan op hun eigen tempo door de dia’s bladeren (Private View), aantekeningen maken en zelfs vragen stellen, allemaal zonder de controle over de presentatie weg te nemen van de presentator. Een echt gamechanger dus voor virtuele vergaderingen.

Maar dat is nog niet alles. Een andere geweldige functie van PowerPoint Live-modus is het delen van de controle over de presentatie met anderen op afstand. Dit betekent dat meerdere personen de presentatie kunnen besturen, waardoor een meer collaboratieve en interactieve ervaring ontstaat. Stel je voor dat je een brainstormsessie hebt waarin teamleden van over de hele wereld samenwerken aan een presentatie. Met PowerPoint Live-modus kunnen ze allemaal hun bijdrage leveren en de presentatie in real-time aanpassen.

En laten we de ingebouwde laserpointer en markeerstift niet vergeten. Deze handige tools stellen presentatoren in staat om de aandacht van deelnemers te trekken naar specifieke punten op de dia's en belangrijke informatie te markeren. Het voegt een extra laag van interactiviteit en betrokkenheid toe aan de presentatie, zelfs op afstand.

Out with the old ..

Tijd dus om te breken met oude gewoontes en het delen van je volledige scherm om te presenteren. Misschien zijn bepaalde mensen zich niet bewust van deze feature, of houden andere vast aan oude gewoontes uit schrik van nieuwe technologieën. Maar laten we eerlijk zijn, de overgang naar PowerPoint Live-modus is allesbehalve ingewikkeld. Het is een kwestie van een paar klikken om je presentatie te delen in plaats van je hele scherm. Plus, de voordelen zijn enorm:

  • Meer betrokkenheid van de deelnemers
  • Minder afleidingen
  • Een professionele presentatie-ervaring

Volledige features via https://support.microsoft.com/...