2024 - week 1

VoIP-implementatie en AppSys Mobile voor Badminton Vlaanderen

Share      
Social media post Project van de week badminton Linked In

We beginnen het jaar sportief! Enkele weken geleden zorgden we voor een virtuele telefooncentrale (VoIP - 3CX) bij Badminton Vlaanderen Badminton Vlaanderen. Ze schakelden ook over naar AppSys Mobile waardoor ze nu 40% besparen op hun telecomfactuur.

Over de klant:

Badminton Vlaanderen is de enige erkende Vlaamse unisportfederatie voor badminton. Ze creëren de gelegenheid om van kleuter tot derde leeftijd te bewegen op een medisch en ethisch verantwoorde manier, ook voor personen met een fysieke of mentale handicap. Badminton Vlaanderen is een belangrijke stakeholder van Badminton Europe en Badminton World Federation.

De uitdaging van de klant:

Tot voor kort gebruikte de klant enkel hun mobiele telefoon om te bellen. Dat was niet handig, want er was maar één nummer publiekelijk bekend en er was geen doorschakelmogelijkheid. Dit zorgde voor weinig structuur.

Onze oplossing:

AppSys implementeerde een 3CX Cloud telefooncentrale voor Badminton Vlaanderen. Op deze manier maken ze nu gebruik van de 3CX smartphone app. Via een keuzemenu komt de beller bij de correcte medewerker terecht. Medewerkers kunnen ook uitbellen met de 3CX smartphone app waardoor hun telefoonnummer afgeschermd blijft voor het publiek. Tot slot hebben we hun mobiele nummers ook gemigreerd van Proximus naar AppSys Mobile waardoor ze 40% besparen op hun telecomfactuur.

In het kort:

✅ Implementatie VoIP-oplossing via 3CX
✅ Migratie naar AppSys Mobile waardoor de klant 40% bespaart op telecomfactuur