2023 - week 34

Interne IT-audit en samenvoegen van Microsoft-omgevingen voor Scholengroep SAM.

Share      
Social media post Project van de week Scholengroep SAM Linked In Instagrambericht Vierkant 1

Aangezien het bijna 1 september is, zetten we deze week ons project bij SCHOLENGROEP SAM in de kijker! De afgelopen jaren fuseerden verschillende scholen uit het Maasland tot Scholengroep SAM. Dat zorgt voor de nodige uitdaging op vlak van IT.

Over Scholengroep SAM: GO! Scholengroep SAM overkoepelt 19 basisscholen, 2 scholen voor buitengewoon basisonderwijs, 9 secundaire scholen, 1 school voor buitengewoon secundair onderwijs, 1 onthaalonderwijs voor anderstalige nieuwkomers (OKAN), 3 internaten en 1 centrum voor volwassenenonderwijs (CVO). Hun visie: “We zijn divers maar verbonden en versterken elkaar door samen te werken”.

Wat was de uitdaging van de scholengroep? De scholen maakten gebruik van twee verschillende Microsoft-omgevingen. Met 6000 leerlingen, 1500 leerkrachten en tientallen scholen stond de scholengroep voor een grote uitdaging. AppSys onderzocht via een interne IT-audit hoe ze deze omgevingen het best konden samenbrengen op de meest kostefficiënte manier. Hoe hebben we de klant geholpen?

  • Interne IT-audit
  • Samenvoegen van Microsoft-omgevingen

Ben jij ook op zoek naar een IT-partner voor jouw onderwijsinstelling? Contacteer ons dan en dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn:
https://www.appsysictgroup.com/contact