31.12.2016

Bescherming tegen Ransomware

Share      
Bescherming tegen Ransomware

Van ransomware heeft iedereen waarschijnlijk al gehoord. Het is een type malware dat de bestanden op je PC of laptop versleutelt zodat je er niet meer bij kan.

Het is vaak zo goed gemaakt dat er geen enkele manier is om je bestanden nog terug te krijgen, tenzij je losgeld betaalt aan de criminelen die achter deze software schuilen. Zij geven - na betaling - wel of niet de sleutel waarmee je terug aan je gegevens kan. De prijs varieert kan oplopen tot enkele honderden of duizenden euro’s.

Eindelijk is er een effectief programma beschikbaar dat je tegen deze vorm van criminaliteit beschermd. Ransomfree kan je downloaden op de website van Cybereason. In enkele muisklikken is de tool geïnstalleerd en na de installatie nestelt de tool zich rechtsonder in je taakbalk. Het tooltje "slaapt" op de achtergrond tot het gewekt wordt door ransomware. Je kan hier een korte videoover wat er gebeurd wanneer je een foutieve link of bestand opent.

AppSys raadt iedere Windows gebruiker aan om deze software te installeren op zijn/haar PC.

De software zou in 99% van de gevallen de malware detecteren en je dus beschermen tegen dataverlies of een hoop ellende om alles weer uit je backup terug te moeten zetten.

Mocht er hulp nodig zijn bij de installatie, neem dan contact op met onze ServiceDesk.