13.07.2023

Waarom besteden we ons IT-beheer steeds vaker uit?

Share      
APPSYS JUNI 23 15

Hoe komt het dat steeds meer bedrijven bepaalde delen of hun volledige IT-beheer uit handen geven? Met de digitalisering van bedrijfsprocessen wordt ook de invulling van IT-taken anders. Vroeger moest je als IT-team zorgen voor het juiste IT-materiaal en een optimale IT-omgeving. Tegenwoordig gaat dat enkele stappen verder, denk maar aan complexe IT-oplossingen om bedrijfsprocessen te optimaliseren en efficiënter te maken. Omdat de druk alleen maar hoger wordt op IT-departementen, kiezen steeds meer bedrijven ervoor om bepaalde taken uit handen te geven. Maar er zijn nog een heleboel andere redenen waarom ze dit doen. In dit artikel gaan we er dieper op in.

Waarom kiezen steeds meer bedrijven voor IT-outsourcing?

 1. Je bespaart kosten
  De druk op IT-teams wordt alleen maar groter. Met het verhoogde aantal cyberaanvallen, wordt er steeds meer gedaan om de veiligheid van het bedrijf te verbeteren. Maar zo een projecten kosten veel tijd, en die tijd is er vaak niet omdat de dagelijkste IT-taken in de weg staan. Je zou kunnen denken: waarom nemen we dan niemand extra in dienst? Dat is ten eerste een grote investering en ten tweede is het moeilijk om de juiste profielen te vinden omdat de markt dun gezaaid is. Door reguliere IT-taken uit te besteden, komt er meer ruimte vrij bij je interne IT’ers zodat ze wel de tijd hebben om aan de veiligheid van jouw bedrijf te werken. En zo hoef jij geen enorme investering te doen zoals het aannemen van een extra IT-medewerker.
 2. Je IT-kosten worden voorspelbaar
  Wanneer je de IT-kosten van je bedrijf in kaart wilt brengen, val je al snel terug op je CaPex-kosten, de investeringen die je doet om bepaalde hardware of software aan te schaffen. En dan wordt het moeilijker, want vervolgens moet je kijken naar alle andere kosten: je operationele kosten (OPEX). Denk hierbij maar aan het onderhoud, ticketservice en de installatie van nieuwe devices.

  Als je kiest voor het uitbesteden van IT-diensten, breng je je kosten duidelijk in kaart. Je betaalt meestal maandelijks een vast bedrag voor een bepaald aantal users. Zo weet je van tevoren hoeveel je iedere maand moet betalen en zorg je ervoor dat het past binnen je budget.
 3. Het is flexibel en schaalbaar
  Is jouw organisatie in volle groei? Dat maakt het lastig voor IT-teams, want die groeien vaak niet mee. Het aantal IT-seats in je bedrijf wordt groter, maar jij hebt dezelfde resources om alle medewerkers te ondersteunen. Managed services bewegen met je bedrijf mee, je kunt makkelijk op- of afschalen. Zo kan jouw organisatie volop groeien zonder IT-zorgen.
 4. Je kunt je eigen IT-team optimaal inzetten
  Hoeveel tijd ben jij kwijt met het beantwoorden van IT-tickets? Of met updates, virussen en back-ups? Het zijn belangrijke onderdelen van je job, maar ze nemen veel tijd bij je weg die je zou kunnen spenderen aan IT-projecten om je bedrijf klaar te stomen voor de toekomst. Door routinetaken uit te besteden, kun jij je eigen IT-team optimaal inzetten waarbij skills op een andere manier worden gebruikt.
 5. Je verlaagt het risico op cybercriminaliteit
  Het veiligstellen van je bedrijfsgegevens is een enorm belangrijk deel van je job. Monitoring is daarbij van cruciaal belang om controle te houden zodat je steeds kunt anticiperen op mogelijke bedreigingen. Maar dat kost enorm veel tijd. Bij AppSys kunnen wij dit deel voor onze rekening nemen. Via ons proactief beheerpakket monitoren we al je systemen op afstand. Dat kan zelfs 24/7, afhankelijk van jouw behoefte. Afwijkende parameters worden snel opgemerkt zodat problemen accuraat en vakkundig worden opgelost. Daarbuiten is een externe IT-partner altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kan hij sneller ingrijpen als er zich iets voordoet.

Herken jij jouw IT-team in dit artikel? Neem dan contact met ons op. We kijken samen met je naar de mogelijkheden om jouw bedrijf te ondersteunen.