17.01.2024

Microsoft Copilot Pro nu ook beschikbaar voor kmo’s

Share      
Copilot Pro logo

Leuk nieuws vanuit Microsoft. Veel ondernemingen wachten er al een tijdje op, maar nu is het ook zo ver: Microsoft Copilot Pro is binnenkort beschikbaar voor iedereen. Hoewel dit AI-stukje van Microsoft enkel beschikbaar was vanaf 300 werkplekken, is er nu geen minimum aantal meer verplicht. Heb je interesse in Microsoft Copilot Pro? In dit artikel lees je de laatste info over Microsoft Copilot Pro.

Wat is Microsoft Copilot Pro?

Microsoft Copilot is een AI-assistent om de productiviteit en creativiteit van gebruikers te verbeteren. Het helpt je bij de uitvoering van je taken, zoekt met je mee naar antwoorden en komt zelfs met nieuwe ideeën. Microsoft Copilot is standaard geïntegreerd in Windows 11 en werkt met verschillende Microsoft 365-apps zoals Word, Excel, PowerPoint, Outlook en Teams. Denk maar aan het helpen bij het maken van diavoorstellingen, notities en e-mails. Microsoft Copilot Pro gaat een stapje verder.

De uitgangspunten Microsoft Copilot Pro:

 • Je krijgt prioritaire toegang tot GPT-4 en GPT-4 Turbo, ook tijdens piekuren voor versnelde prestaties om zaken sneller gedaan te krijgen.
 • Je krijgt toegang tot Copilot in geselecteerde Microsoft 365-apps om documenten op te stellen, e-mails samen te vatten, presentaties te maken en meer.
 • Je maakt nog sneller AI-afbeeldingen met DALL-E 3 in liggend formaat met 100 boosts per dag met Designer (voorheen Bing Image Creator).
 • Microsoft Copilot Pro kost $20 per maand, per gebruiker.

De voordelen van Microsoft Copilot Pro:

Om te begrijpen wat de impact van Microsoft Copilot Pro is, deed Microsoft in november 2023 onderzoek bij de eerste gebruikers van de AI-assistent. Via de Microsofts 2023 Work Trend Index Study kwamen ze tot nieuwe inzichten:

Copilot-gebruikers zijn productiever en ronden hun werk sneller af:

 1. 70% van de Copilot-gebruikers zegt productiever te zijn.
 2. 73% zei dat ze taken sneller konden afronden.
 3. 64% zei dat Copilot hen helpt minder tijd te besteden aan het verwerken van e-mail.
 4. 85% zei dat Copilot hen helpt om sneller tot een goede eerste opzet te komen.
 5. 87% zei dat Copilot het makkelijker maakt om aan een eerste concept te beginnen.
 6. 86% zegt dat Copilot het makkelijker maakt om in te halen wat ze gemist hebben.
 7. 84% zegt dat Copilot het makkelijker maakt om actie te ondernemen na een vergadering.
 8. 75% zegt dat Copilot tijd bespaart door in hun bestanden te vinden wat ze nodig hebben.
 9. 71% zegt tijd te besparen op alledaagse taken.

Copilot verbetert de kwaliteit en creativiteit:

 1. 68% zei dat het de kwaliteit van hun werk verbeterde.
 2. 57% zei dat het hen creatiever maakte.
 3. 68% zei dat Copilot hen hielp bij het opstarten van het creatieve proces.
 4. 72% zei dat het hen hielp ideeën te genereren tijdens het schrijven.

Is Microsoft Copilot Pro al beschikbaar in België?

Hier is nog onduidelijkheid over. Hoewel er op 16 januari werd aangegeven dat het voor iedereen beschikbaar werd, lezen we op de website van Microsoft dat Copilot Pro op dit moment enkel beschikbaar is in de volgende landen: Oostenrijk, Australië, Brazilië, Canada, Zwitserland, Duitsland, Spanje, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, India, Italië, Japan, Mexico, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten. Het is dus nog even afwachten wanneer België aan dit lijstje wordt toegevoegd. Wij houden je in elk geval op de hoogte.

Update: Het is nu ook beschikbaar voor de Belgische markt!

Tijd voor je eigen Copilot GPT?

Verder ziet het er ook naar uit dat er een mogelijkheid komt om je eigen Copilot GPT te bouwen. Dit betekent dat je dan chatbots gaat kunnen bouwen op basis van specifieke onderwerpen die binnen jouw bedrijf belangrijk zijn. Ook hier is nog onduidelijkheid over wanneer dit mogelijk zal zijn.