24.10.2022

In 2025 tot vijf keer meer data, ben jij daar als IT-manager klaar voor?

Share      
23-43
Al zolang dat IT bestaat, zitten bedrijven in een onafgebroken digitaliseringscyclus. De voorbije jaren hebben we echter gezien hoe belangrijk flexibiliteit is. Zeker nu de business steeds afhankelijker is van technologie, moet IT snel extra opslag kunnen voorzien. Helaas betekent dit ook dat het beheer van het IT-landschap telkens een stukje complexer wordt. Of toch niet?

Opslag is de voorbije jaren alleen maar belangrijker geworden. Daar is de opmars van supersnelle en meer gesofisticeerde toepassingen verantwoordelijk voor. Hoewel artificiële intelligentie zeker nog niet overal ingeburgerd is, maken de meeste bedrijven er onbewust toch al gebruik van. En wie AI zegt, kan natuurlijk niet zonder data. IDC voorspelt dat we tegen 2025 wereldwijd zo’n 175 Zettabytes aan data zullen produceren. Dat is ruim vijf keer meer dan in 2018.

De meeste organisaties zullen de komende jaren bijgevolg meer opslag nodig hebben. Tot voor kort konden ze dit oplossen door een nieuwe doos met extra capaciteit te kopen, maar zo eenvoudig is het niet meer. Naarmate de workload op het systeem toeneemt, moet ook de verwerkingseenheid mee evolueren zodat de prestaties stabiel blijven. Meer opslag leidt tot meer zaken die je moet monitoren, meer tijd die IT moet investeren in onderhoud, en meer dingen die stuk kunnen gaan. Kortom, de onderliggende complexiteit van opslagbeheer neemt toe en verhoogt de druk op de IT-afdeling.

Een slim systeem voor opslagbeheer

Voor veel bedrijven is opslag eigenlijk een noodzakelijk goed. Een chocoladeproducent ligt liever niet wakker van opslagbeheer en wil zich op z’n kernactiviteit focussen: chocolade maken. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld lokale overheden en andere organisaties met eigen infrastructuur. Toch moeten ook zij mee, want opslag is bepalend voor de snelheid waarop een modern bedrijf innoveert. Wie dit niet onder controle heeft, dreigt al gauw een achterstand op de concurrentie op te lopen. En uitgerekend dit soort bedrijven ondervindt moeilijkheden om hooggeschoold IT-personeel aan te trekken.

Vaak kiezen organisaties er dan ook voor om een stuk van hun IT uit te besteden, maar dat drijft de kosten op. Tenzij je serviceprovider gebruik maakt van de slimste technologie op de markt. De Dell PowerStore is zo’n slimme opslagoplossing die het beheer van opslag met behulp van AI en Machine Learning overneemt. Van onderhoudswerk tot een health check … Wat vroeger gemakkelijk een paar uur duurde, neemt nu amper nog enkele minuten in beslag. Het systeem voert alles onder de motorkap uit en ‘verbergt’ de complexiteit. Als systeembeheerder hoef je hooguit met een knopje te bevestigen of te controleren of alles naar behoren functioneert.

Het beheer gaat overigens verder dan onderhoud. Zo kan het systeem zelf bepalen waar de data best wordt opgeslagen om optimale performance te garanderen. Het overzetten van een blokje opslag kan er immers voor zorgen dat alles aan de hoogste snelheid blijft draaien. Daarnaast analyseert het systeem het opslaggebruik en kan het voorspellingen doen over de capaciteit die een bedrijf over pakweg zes maanden nodig zal hebben. Zeker nu opslag net zoals ander IT-materiaal onderhevig kan zijn aan lange wachttijden, ben je op die manier altijd zeker dat je voldoende capaciteit zult hebben.

APPSYS JUNI 23 132
Veilig en future-proof

Een slimme oplossing zoals de PowerStore verhoogt de efficiëntie van IT, waardoor zij zich met andere taken kunnen bezighouden. Zoals het aansturen van de business met nieuwe applicaties, die op hun beurt de vraag naar opslag verder zullen doen toenemen. Bovendien wordt ook security door dit systeem gedekt. Het is een van de eerste storageoplossingen die data op het systeem automatisch van encryptie voorziet. Wie een fysieke disk mee naar huis zou nemen, kan dus niet aan de data.

Het opslagsysteem is daarnaast compliant met de NIST-standaarden. Het is mogelijk om meerdere beheerders toegang te geven en iedereen specifieke rollen toe te kennen. Als persoon A bijvoorbeeld acties mag uitvoeren, dan kan je eenvoudig regelen dat persoon B enkel statistieken mag opvragen.

Gaat het toch ergens fout? Dan zorgt het systeem ervoor dat je zo weinig mogelijk tijd verliest. Alle inzichten en rapporten worden verzameld op het CloudIQ-platform van Dell. Dit biedt een centrale blik op je IT-omgeving en stuurt meldingen voor een afwijking een probleem voor de business wordt. Je kunt het systeem zelfs vragen om proactief in te grijpen. Waar de systeembeheerder bij een defecte disk vroeger een e-mail ontving en vervolgens zelf een nieuwe schijf moest bestellen, zal Dell automatisch een vervangingsdisk opsturen die enkel nog moet worden geïnstalleerd.

Kortom, waarom moeilijk en langzaam als het ook gemakkelijk en snel kan? De Dell PowerStore neemt de complexiteit van opslagbeheer weg, verhoogt de efficiëntie van het IT-team en voorziet op een eenvoudige manier extra capaciteit zonder ingewikkeld migratietraject. Het is de perfecte bondgenoot voor elk bedrijf dat ongestoord wil groeien.

Image Description

Vragen omtrent PowerStore? Onze Engineers staan voor u klaar.

Contact