Europese Cyber Security maand

Oktober = Cyber Security maand (2)


Oktober staat gelijk aan de 'Europese Cyber Security' maand, en er is dus ook voor uw bedrijf geen beter moment om de risico's om inbreuken zo goed mogelijk te minimaliseren.

Bent u ervan bewust dat de meeste inbreuken op de beveiliging gebeuren door nalatigheid van medewerkers? Menselijke fouten zijn de belangrijkste oorzaak van cyberaanvallen wereldwijd.

Graag geven we u een aantal tips mee om uw cyberbeveiliging te optimaliseren.

Service Contracten

Netwerkbeveiliging

Verdedig de netwerkomgeving en filter ongeautoriseerde toegang en schadelijke inhoud eruit. Essentiële beveiligingssoftware omvat firewall- & antivirusprogramma's. Vertrouw bovendien nooit ongevraagde mails of SMS-berichten. Check op alarmsignalen zoals spelfouten, slechte grammatica, vreemde formuleringen of dringende verzoeken om actie te ondernemen.

Vermijd openbare WiFi

Netwerken die eruit zien als gratis internet, worden vaak gecreëerd door cybercriminelen. Ze kunnen hiermee alles zien wat u doet, achterhalen uw wachtwoorden en de accounts waarmee u inlogt. Wanneer u dus verbonden bent met een gratis WiFi netwerk, dient u nooit betalingen te doen, vertrouwelijke info te verzenden of uw wachtwoord in te voeren op eender welk platform.

Service Contracten
Service Contracten

Risicobeheer-beleid

De risico's voor online-informatie en systemen van uw organisatie zou u met dezelfde strengheid moeten beoordelen als u zou doen voor financiële en operationele risico's. Om dit na te streven, voert u een risicobeheer-beleid in, dat van toepassing is voor uw hele organisatie. Mensen blijven de grootste doelwitten en zwakste schakels binnen het cyberbeveiligingssysteem van het bedrijf. Hierdoor worden zaakvoerders aangespoord om betere menselijke firewalls te bouwen. Ook voor vertrouwelijke documenten die uw organisatie binnenkomen en verlaten, zou u uw risicobeheer-beleid moeten uitbreiden. Hiermee verzekert u dat u zowel in cyberspace als fysiek beschermd bent.

Sterke wachtwoorden

Een combinatie van hoofd- en kleine letters, cijfers en symbolen, acht tekens of meer. Dat zijn de vereisten van een sterk wachtwoord. Bewaar ze op een veilige plaats en gebruik nooit dezelfde wachtwoorden voor verschillende accounts. Een wijziging van het wachtwoord wordt om de drie maanden aangeraden. Hulpprogramma's voor wachtwoorden helpen u om unieke, veilige wachtwoorden te gebruiken & mooi meegenomen, houden deze automatisch bij voor u.

Service Contracten
Service Contracten

Deel minder

Zorg dat je je persoonlijke gegevens privé houdt op Social Media. Met een paar datapunten, kunnen cybercriminelen vertrouwelijke informatie verkrijgen. Hoe minder informatie u openbaar deelt, hoe beter dus! Wanneer u bijvoorbeeld de naam post van uw huisdier, of de meisjesnaam van uw moeder onthult, hebben deze criminelen al snel antwoorden op veel gebruikte beveiligingsvragen. Maar denk vooral goed na vooraleer u informatie deelt zoals uw naam, adresgegevens, telefoonnummer of e-mailadres.

Training & bewustmaking

Geef continue training omtrent cyberveiligheid en maak een beveiligingsbeleid op voor gebruikers dat acceptabel en veilig is voor het gebruik van uw systemen. Uw werknemers moeten weten hoe ze verdachte mailings of links kunnen identificeren, moeten voorzichtig zijn bij het openen van websites en moeten erop letten welke apps of software ze downloaden. Door een clean-desk beleid in te voeren kan u al vermijden dat er wachtwoorden of andere gevoelige info blijft rondslingeren op kantoor.

Service Contracten
Service Contracten

Bescherm smartphones & andere apparaten

Steeds meer worden organisaties afhankelijk van mobiele technologie. Maar vaak zijn mobiele en andere apparaten favoriete doelwitten van cybercriminelen, en kunnen ze een zwakke schakel binnen uw bedrijf zijn. Weet altijd waar uw mobiele apparaten zich bevinden, zorg dat de wachtwoordbeveiliging ingeschakeld staat en laat ze nooit onbeheerd achter. Het up-to-date houden van uw apps en besturingssystemen wordt aangeraden en zorg er altijd voor dat u verloren of gestolen toestellen kan volgen, vergrendelen en wissen.

Vernietiging van media & harde schijven

Houd recente versies van digitale gegevens bij in georganiseerde bestanden en verwijderen bestanden regelmatig. Spaar nooit computer en digitale gegevens op. Oude of ongebruikte harde schijven van uw computersystemen laat u vernietigen op uw eigen werkplek. Voer een vernietigingsbeleid in om de documentverwerking te vereenvoudigen, de naleving van de wetgeving te verbeteren en een veilige recycling binnen uw bedrijf te optimaliseren.

Service Contracten

Meer info over Cyber Security en wat u kunt doen om ook uw bedrijf beter te beschermen? Neem contact op met onze Security experten via onderstaand contact formulier.

Contacteer ons