Cyber Security

Oktober = Cyber Security maand!


Het 'online zijn' houdt ons in contact met collega's, familie, vrienden, houdt ons up-to-date over het nieuws in de wereld, geeft ons toegang tot online leren en nog zoveel meer.

Maar toch is het altijd een goed idee om de veiligheid hieromtrent in het achterhoofd te houden. Zo zijn er een paar zaken die je zelf al kan doen om jezelf beter te schermen. Deze 'Top Tips' geven we graag aan je mee.

Service Contracten

Wees bewust van welke info je online deelt

Geef enkel de noodzakelijke informatie door en info waar je jezelf comfortabel bij voelt bij het aanmaken van een nieuw profiel op eender welk platform. Gebruik de 'privacy & security' instellingen om alle features uit te schakelen die je niet nodig hebt.

Denk na voor je iets post

Iets posten wanneer je bijvoorbeeld emotioneel geladen bent is niet altijd een goed idee. Wat je online post, blijft daar voorgoed. Zelfs wanneer je een bericht zou verwijderen, kan iemand dit altijd bewaard of doorgestuurd hebben. Wacht tot je rustiger bent en denk erover na. Wil je echt een comment geven onder dat bericht?

Service Contracten
Service Contracten

Overweeg over de gevolgen

Wanneer je een foto post, denk je er dan over na of iedereen die in deze foto staat, blij zal zijn met deze publicatie. Je zou hierdoor bepaalde info kunnen weggeven, bijvoorbeeld waar je woont. Foto's posten van je vakantie kan bijvoorbeeld aangeven dat inbrekers vrij spel hebben!

Druk op "pauze" alvorens "play"

Voor je deelneemt aan dat leuke spel dat rondgaat op Social Media, vraag jezelf af welke info ze van je vragen. De naam van je eerste huisdier, de voornaam van een van je ouders? Dit zijn bijvoorbeeld exact dezelfde security vragen die gebruikt worden bij een bank. Een antwoord bieden om een van deze vragen zou dus belangrijke info kunnen weggeven aan hackers!

Service Contracten
Service Contracten

Weet met wie je communiceert

Wees je ervan bewust dat oplichters sociale netwerken, websites en berichten gebruiken om uw informatie, identiteit of geld te stelen. Je kan jezelf beschermen door geen persoonlijke info, geld of rekening gegevens te delen tenzij je op een andere manier kan verifiëren met wie je deze deelt.

Blijf op de hoogte van Cyber Security nieuws

Het nieuws volgen en op de hoogte blijven van oplichting die in de omloop is zoals phishing, malware, fake websites, kunnen u helpen om veilig online te blijven. Blijf dus alert!

Service Contracten

Meer info over Cyber Security en wat u kunt doen om ook uw bedrijf beter te beschermen? Neem contact op met onze Security experten via onderstaand contact formulier.

Contacteer ons