Dirk Haex
Dirk Haex
  • Microsoft Consultant
  • 16.07.2020
Share      

Microsoft Teams introduceert nieuwe functionaliteiten

Header ms teams pagina

Aantal deelnemers in een vergadering en chat verhoogd naar 300 deelnemers.

Er kunnen nu maximaal 300 aanwezigen deelnemen aan een vergadering en berichten verzenden in de vergaderchat. Microsoft breidt ook het aantal zichtbare deelnemers tijdens een videogesprek uit tot 49 in een 7x7 class meeting view.

All-in-one Teams devices

Microsoft Teams displays zijn een categorie van all-in-one Teams apparaten met touchscreen en een handsfree ervaring die mogelijk gemaakt wordt door Cortana. Ze brengen de meest populaire Teams-functies zoals chatten, meetings, calls, agenda en bestanden in één apparaat.

Team devices

De displays van Microsoft Teams integreren naadloos met uw PC wat zorgt voor een naadloze interactie tussen de apparaten. U kunt beide apparaten eenvoudig vergrendelen en ontgrendelen vanaf uw aangesloten PC, bestanden of berichten openen om vervolgens gemakkelijk overschakelen naar uw PC en deel te nemen aan vergaderingen vanaf elk device met een optimale vergaderervaring op beide apparaten.

Touchless

Touchless experience op Microsoft Teams-apparaten voor gedeelde ruimtes

Tegenwoordig kunnen mensen in de (vergader)ruimte deelnemen aan een Teams-vergadering vanuit hun Microsoft Teams Room -en collaboration bar device, inhoud delen en samenwerken via hun persoonlijke PC of hun mobiele apparaat. En dit zonder de touchscreen display te moeten aanraken. Later dit jaar zullen deze mogelijkheden ook beschikbaar zijn voor Surface Hub.

Bovendien kunnen Surface Pro X-gebruikers hun pen gebruiken op Surface-apparaten, waaronder Surface Hub 2S, waardoor het contact met een touchscreen display in een vergaderruimte verder wordt beperkt. Naarmate de behoefte aan extra contactloze ervaringen toeneemt, gaan deze functionaliteiten uitgebreid worden zodat gebruikers meer aspecten van de vergadering kunnen beheren. In de toekomst zullen mensen kunnen kiezen hoe ze willen communiceren met hun apparaten in de gedeelde ruimte, met behulp van aanrakingen, bedieningselementen op hun eigen persoonlijke apparaten en via spraakopdrachten.

Meetinghardware

Binnenkort kunnen deelnemers in de ruimte hun Teams Room- en collaboration bars bedienen vanuit de mobiele Teams-app. Vanuit de nieuwe room remote experience zullen gebruikers de ruimte kunnen in- en uitschakelen, het audiovolume aanpassen, camera's in- en uitschakelen en de vergadering verlaten. Ook draadloos casten naar elke Teams Room, collaboration bar en Surface Hub zal mogelijk gemaakt worden. Dit voor de snelle ad-hocverbindingen waarvoor geen externe deelname vereist is. Later dit jaar wordt spraakondersteuning ingeschakeld voor Microsoft Teams Room-apparaten, zodat deelnemers in de ruimte Cortana kunnen vragen om deel te nemen of een vergadering te verlaten en een telefoonnummer of deelnemer uit het adresboek aan een vergadering toe te voegen.


Breakout Rooms

In het najaar lanceert Microsoft de Breakout Room functie gericht op education. Binnen een class room meeting kunnen virtuele brainstorm ruimtes gecreëerd worden. Zo kunnen studenten in kleinere groepen discussiëren of aan een opdracht werken. Vervolgens kunnen ze dan gemakkelijk teruggeroepen worden naar de grote groep.

Teams breakout room

Hebt u vragen over Microsoft 365, Microsoft Teams User Adoption Trainingen of wilt u een toelichting over hoe u Microsoft Teams optimaal kan inzetten in uw bedrijf? Aarzel dan zeker niet om onze Microsoft Consultant Dirk Haex te contacteren!