Next generation Firewall

Een Next Generation Firewall verzorgt een complete laag van bescherming, zonder toegevingen te moeten doen op bijvoorbeeld de bandbreedte. Het grootste verschil tussen een traditionele firewall en een NGFW is dat de NGFW “Application Aware” is. Dit betekent dat de firewall snel de juiste applicatie traceert en het netwerkverkeer kan controleren.

De Next Generation Firewall moet hackers buiten de poort houden. Helaas zijn er nog steeds bedrijven die denken dat hun eerste generatie firewall de dag van vandaag nog steeds een goede bescherming biedt tegen aanvallen van buitenaf. Waar ze niet bij stil staan is dat hackers steeds vaker gebruik maken van de openstaande netwerkpoorten om de inhoud van data packets te inspecteren. Op basis van deze informatie zijn ze in staat om kritische informatie te verzamelen om gerichte aanvallen uit te voeren.

In een sterk IT-veiligheidsbeleid is altijd een NGFW aanwezig.

Aanvullend is SD-WAN (Software-Defined WAN) een specifieke toepassing van Software Defined Networking Technologie die wordt toegepast op WAN-verbindingen. Hiermee is het voor bedrijven eenvoudiger om hun bedrijfslocaties te bundelen in het interne netwerk. SD-WAN is hierbij een aanvulling of vervanger van MPLS waarbij een open internetverbinding kan worden gebruikt om verbinding te maken met het interne netwerk zonder dat hiervoor extra hardware nodig is. De traditionele routers kunnen op deze manier volledig vervangen worden door SD-WAN oplossingen, waardoor bedrijven enorme besparingen kunnen realiseren. De Next-Generation firewalls spelen hierin een belangrijke rol.

AppSys heeft heel wat expertise en ervaring aan boord van deze technologieën. Ook evalueren we steeds de producten die hiervoor het meest geschikt zijn in de markt. We hebben ruime ervaring met merken als Clavister, Sonicwall, Barracuda, Fortigate, Watchguard.

Gerelateerde berichten