Multifactor Authenticatie

In het huidige IT tijdperk is het inloggen in een IT systeem d.m.v. enkel een gebruikersnaam en wachtwoord niet meer voldoende.
AppSys raadt aan om Multi-Factor Authenticatie (MFA) te gebruiken voor de toegang tot jouw bedrijfsgegevens. MFA is een authenticatie methode waarbij de gebruiker twee stappen (vb. paswoord + pincode) succesvol moet doorlopen om ergens toegang toe te krijgen.

Waarom MFA?

Helaas komen veiligheidsinbreuken in systemen, phishing en cybercrime steeds meer voor. Meestal bevatten gehackte inloggegevens jouw gebruikersnaam, wachtwoord en soms allebei. Het gebruik van MFA zal dit niet voorkomen, maar het zal echter wel voorkomen dat wanneer iemand jouw gebruikersnaam en/of wachtwoord heeft, hij of zij toegang krijgt tot jouw account. Zodra er ingelogd wordt op dit account, wordt de toegang geblokkeerd totdat de code wordt ingevuld die jij op dat moment op bijvoorbeeld jouw smartphone binnenkrijgt. Hierdoor weet jij dat er iemand anders probeert in te loggen op jouw account en kun jij jouw wachtwoord veranderen. Zo blijven jouw gegevens veilig en onaangetast.